Aktuelt i Sønderborg Kommune

Herunder kan du se de seneste nyheder og pressemeddelelser fra Sønderborg Kommune.

RSS logo Du kan hente nyheder via RSS her

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

kunstråd

Flere kunstprojekter i kommunen skal igangsættes og gennemføres af lokale kunstinstitutioner og frivillige med professionel rådgivning, og der skal gøres en indsats for at få flere midler til kunst fra Statens Kunstfond. Det er baggrunden for, at Sønderborg Kommune arbejder på at omorganisere kunstområdet.

klimaborgermøde

Over 100 borgere mødte op til det første borgermøde om at klimasikre mod stormfloder og skybrud. En del af dem meldte sig til workshops, som skal arbejde med at ideudvikle mulige løsninger – og der er fortsat åbent for at tilmelde sig.

kvik-café

Hurtig og god service. Det var målet, da det tekniske område i Sønderborg Kommune for et år siden åbnede Kvik-Caféen, hvor folk fra gaden kan komme ind med deres sag og i de fleste tilfælde få den klaret med det samme. Mange tilfredse tilbagemeldinger lover godt for, at endnu flere vil bruge tilbuddet.

mænds mødesteder

Sønderborg Kommunes tilbud til mænd om at mødes og være aktive sammen er blevet så stor en succes, at mændene har besluttet at fortsætte efter selve projektet i en forening. Der er stiftende generalforsamling på mandag, den 22. januar, hvor alle interesserede er velkommen.

nyt ældreråd

Karin Dalager fik flest stemmer ved efterårets valg til ældrerådet, og hun blev også genvalgt til formandsposten. Rådet har udpeget ensomhed, demensområdet og velfærdsteknologi som de primære fokusområder i den kommende fireårige periode.

ny toiletbygning

Sønderborg Kommune går om få dage i gang med at rive bygningen med utidssvarende toiletter og venterum ned på Storegade 2 i Broager. Bagefter bygges der nyt.

skoleskills

Tre elever fra 8. klasse på Nydamskolen skal fredag til Herning og dyste med jævnaldrende fra hele landet. De har blandt jævnaldrende på skolerne i Sønderborg Kommune kvalificeret sig til en af Danmarks største uddannelsesevents, DM i SkoleSkills, hvor de skal konkurrere mod 80 andre hold fra hele landet.

Rigtige Mænd Dysten 2018

En råkold lørdag i januar var fyldt med strabadser og grin, da 80 Rigtige Mænd dystede i SFS-Hallen i Sønderborg

tricktyve

Tricktyve har igen i den forløbne uge forsøgt at narre ældre i Sønderborg Kommune. Det er heldigvis blevet ved forsøgene. Kommunen gør i samarbejde med politiet og pårørende en indsats for at gøre livet svært for tyvene.

respekt

Sønderborg Kommune er med, når ”Respekt-kampagnen” netop nu kalder på vores opmærksomhed alle vegne. Formålet er at pege på mulighederne, når man vælger at se sit alkoholproblem i øjnene og søge hjælp. Kommunerne har et gratis, professionelt tilbud.