logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Cykelkampagne: Giv dit barn lov

En cykeltur til skole gør hjernen frisk og klar til ny læring. Giv dit barn lov til at få en god start på skoledagen, giv dit barn lov til at cykle.
Opdateret 24.07.2019

I maj måned kører Sønderborg Kommunes cykelkampagne `Giv dit barn lov` af stablen. Kampagnen skal få forældre og børn til at droppe bilen og tilvælge cyklen, da der er mange fordele forbundet med cykling:

  • Det øger børns koncentrationsevne
  • Det forbedrer børns kondition
  • Det styrker børns motorik og balance
  • Det skaber mindre kaos i trafikken om morgenen ved skolerne
  • Det belaster miljøet mindre, og er det grønneste transportmiddel

Der er med andre ord mange gode grunde til at vælge cyklen og springe bilen over. I en i forvejen travl hverdag kan det være svært at finde tid og tålmodighed til at cykle med ungerne og samtidig tage sig af trafiklære. Men det lønner sig på både den korte og lange bane. Så lad cykelturen til skolen blive en af de gode vaner – om ikke hver dag så bare et par dage om ugen. I kan gøre maj til hele familiens cykelmåned og tilmelde jer forældre og evt. ældre søskende på ungdomsuddannelser til årets cykelkampagne Vi cykler til arbejde, som også kører hvert år i maj måned. Læs mere her: www.vcta.dk

Om Giv dit barn lov cykelkampagnen

Kampagnen er for alle elever fra 0.kl til og med 6.kl. Eleverne får inden kampagnen starter udleveret et postkort af skolen. I kampagneperioden får eleverne et stempel, når de møder ind på cykel. Der står personer fra skolen hver morgen og stempler. Hør på skolen, hvor de står klar med stemplerne. Den sidste morgen kommer vi fra `På cykel i Sønderborg´ og modtager alle kortene. Her vil de elever, der har minimum 5 stempler, få en lille gave. Den skole med flest cykeldage vinder en fælles præmie.

Tidligere vindere

  • Vinder 2019: Rinkenæs Skole og Lysabild Skole
  • Vinder 2018: Rinkenæs Skole

Giv dit barn lov 2020

I 2020 kører kampagnen fra den 1.-15. maj for alle elever fra 0. klasse til og med 6. klasse.

Skolerne skal senest tilmelde sig kampagnen den 7. februar 2020 til Pia Feldstedt, pife@sonderborg.dk eller Britta Quitzau, bjoh@sonderborg.dk

Giv dit barn lov kampagnegrafik