logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Sønderjyllands Kunstskole

På kunstskolen i Sønderborg er der mulighed for at blive dygtigere, uanset om du vil dyrke din kunst som hobby eller forsøge at gøre den til din levevej.
Opdateret 29.03.2019

I det smukke nye Multikulturhus på havnen i Sønderborg har Sønderjyllands Kunstskole til huse.

Sønderjyllands Kunstskole blev stiftet i 1979 under navnet Sønderjyllands Kunstakademi, og første kursusudbud fandt sted i foråret 1980.

Initiativgruppen var en kreds af billedkunstnere, amatører og kunstinteresserede, og formålet med skolen var og er at give alle mulighed for både praktisk og teoretisk undervisning i kunstens mange facetter.

Skolen kombinerer klassisk undervisning i tegning, maling, akvarel, croquis, skulptur, grafik, teori og kunsthistorie med undervisning i nyere fag som foto-, video-, computer- og installationskunst.

Fra efteråret 2017 har Kunstskolen fået byens bedste udsigt i de nye dejlige lokaler i toppen af Multikulturhuset på havnen, Nørre Havnegade 15 i Sønderborg. 

Billede af pensel

Mange tilbud

Skolen har ud over alle vores daglige kursister plads til 12 fuldtidsstuderende på dagskolen. Eleverne på dagskolen deltager i et 1-årigt intensivt undervisningsforløb kaldet BGK (Billedkunstnerisk GrundKursus). BGK-eleverne bruger året som forskole til kunstakademier, design- eller arkitektskoler og lignende.

For at kunne blive optaget på BGK skal man bestå en optagelsesprøve hvor elevens talent og potentiale for optagelse på en videregående kreativ uddannelse vurderes af fagpersonalet. Lærerne på BGK er alle anerkendte, uddannede og udøvende kunstnere. Herudover benytter skolen sig jævnligt af gæstelærere fra ind- og udland.

Sønderjyllands Kunstskole har et tilbud til de 15-18 årige, Skolen for kunst og design er en 1-årig fuldtids kunstuddannelse. Det er et godt alternativ til efterskoler og højskoler og en rigtig god mulighed for at få et spændende og heftigt år, hvor den unge virkelig kan dyrke sine talenter og ikke mindst udvikle dem. Du kan læse mere om SKD på www.skolenforkunstogdesign.dk

Udover Dagholdsundervisning har Sønderjyllands Kunstskole debatforedrag, ugekurser, eftermiddags-, aften- og weekendkurser samt børnebilledskole og et årligt Jazz og Kunst event.

Du kan læse meget mere på Sønderjyllands Kunstskoles hjemmeside www.kunstskolen.sonderborg.dk og BGK syds hjemmeside www.bgk-syd.dk