logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Rygestop på arbejdspladser

Sundhedscenteret tilbyder hjælp til rygestop for ansatte på virksomheder i Sønderborg Kommune.
Opdateret 17.04.2019

Det kan være svært at stoppe med at ryge, men det kan lade sig gøre. Der er 5 gange større chance for et succesfuldt rygestop, hvis der ydes hjælp til det?

Tilbuddet er til de, som ryger, bruger e-cigaret, snus eller nikotinpræparater.

Arbejdspladsen er et godt sted at afholde rygestopforløb. Det kan være lettere at blive røgfri, hvis det sker i fællesskab med andre kolleger.

Sundhedscentret tilbyder gratis rygestopforløb i grupper for ansatte på virksomheder i Sønderborg Kommune.

Det kan foregå på virksomheden eller i Sundhedscentret, tilrettelagt efter virksomhedens daglige praksis.

Et rygestopforløb på arbejdspladsen foregår i grupper. I et gruppeforløb gives hjælp og støtte til at komme ud af afhængigheden og holde fast i beslutningen om at være røgfri og nikotinfri. På et hold kan rygestopperne bakke hinanden op og udveksler erfaringer - og dette fællesskab og engagement er en vigtig del af den succes de fleste rygere har med kurset.

Et gruppeforløb strækker sig over 6 møder, hvor slutmålet er et stop for livet. Det handler ikke bare om at trappe ned. Det skal rygestopperne være indstillet på fra starten.

Der gives hjælp til at planlægge stoppet, så de er rustet til at håndtere reaktionerne den dag, de slukker den sidste cigaret. Vi arbejder med at fastholde motivationen og komme godt og sikkert igennem stopprocessen.

Rygestopkursus

Muligheden for at få tilskud til rygestopmedicin eller nikotinerstatning, vil bero på en individuel vurdering ved en rygestoprådgiver.

Tilbuddet er gratis for alle arbejdspladser i Sønderborg Kommune. Du er velkommen til at kontakte Sundhedscentret og få mere at vide om tilbuddet til din virksomhed.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.