logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Parker, grønne områder og græsklipning

Vi forvalter parker, grønne anlæg, legepladser og naturstier. Derudover vedligeholder vi en række græsarealer. Læs mere om klimaeffekten, vedligeholdelse og mål for områderne samt græsklipning.
Opdateret 13.06.2019

Om parker og grønne områder i Sønderborg Kommune

Parker og grønne områder i Sønderborg Kommune er vigtige friarealer for kommunens borgere og turister samt små ”åndehuller” for dyr og planter. I kommunen har vi i alt:

  • ca. 25 legepladser
  • 314 hektar parker og grønne områder
  • 40 hektar skov
  • ca. 9000 vej- og parktræer.

Da vi er mange mennesker i alle aldersgrupper, der dagligt benytter parkerne og de grønne områder, er der forskellige forventninger og behov til anlæggene.

Vores parker og grønne områder bruges især til gåture, leg, boldspil, spisning af medbragt mad, hundeluftning og afslapning.

Grønne områder - godt klima

De grønne områder er også vigtige i forhold til klima og CO2. Der etableres rekreative regnvandsbassiner til at afhjælpe problemer med oversvømmelser ved skybrud, og træer i områderne er med til at forbedre CO2 regnskabet.

Vedligeholdelse af parker, grønne områder og græsarealer

Sønderborg Kommune vedligeholder arealerne efter fastlagte standarder og i henhold til det enkelte områdes formål.

Vedligeholdelsesniveauet er derfor meget varieret fra område til område. Nogle steder har de grønne områder naturpræg, fx arealerne ved Borgmester Andersens Vej i Sønderborg, og her er vedligeholdelsesniveauet lavt. Andre steder har arealerne parkpræg, fx Kongevejsparken i Sønderborg og her er vedligeholdelsesniveauet forholdsvis højt.

Derudover vedligeholder Sønderborg Kommune en lang række græsarealer i byområder, fx i parker og grønne områder, langs veje, grønne kiler mellem boligområder mm.

Zoom ind på kortet og vælg et græsareal for at se hvor ofte det vedligeholdes.

Lån en park til dit arrangement

Det er muligt at låne en park eller et grønt område til et særligt arrangement.

Målbeskrivelser for parker og grønne anlæg i Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune har udarbejdet en række målbeskrivelser for 3 parker og grønne anlæg, der kort fortæller om områderne, hvilke aktiviteter der er mulighed for at lave, og hvordan områderne skal udvikle sig over en 10-års periode.

Billede af skulptur og planter

Selvbetjening

Giv et praj

Støder du på et hul i vejen, en fyldt skraldespand, et bøjet skilt eller andre forhold vi ikke er opmærksomme på, så giv os et praj. 

Hvis... Læs mere

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.