logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Drikkevand

De fleste borgere forsynes med drikkevand fra vandværker. Her kan du finde frem til dit vandværk, se vandets hårdhedsgrad mm.
Opdateret 20.08.2019

I Sønderborg Kommune forsynes langt de fleste borgere med drikkevand fra vandværker. Hvor det ikke er muligt at blive tilsluttet et vandværk, forsynes borgere med drikkevand fra egen brønd/boring (også kaldet enkeltindvindere).

Sønderborg kommune skal gennem planlægning og tilsyn sikre, at alle borgere har adgang til rent drikkevand i tilstrækkelige mængder.

Prisen på vand

Det er vandværkerne, der bestemmer prisen på vand. Du skal kontakte dit vandværk, hvis du vil høre prisen på vand. Du finder kontaktoplysningerne på vandrådets hjemmeside.

Vandaflæsning

En gang om året skal du aflæse dit vandforbrug. De fleste steder foregår det automatisk. Det fungerer ved hjælp af en moderne kamstrup måler. Er denne måler ikke installeret i dit hjem skal du indberette forbruget til det vandværk, du er tilknyttet.

Vandets hårdhedsgrad

Når du køber ny opvaske- og vaskemaskine, skal du typisk bruge vandets hårdhedsgrad til at dosere den korrekte mængde vaskemiddel. Hårdheden varierer fra vandværk til vandværk. Se vandets hårdhedsgrad på Sønderborg Forsynings hjemmeside.

Brud på vandledning

Har du brud på en vandledning, skal du kontakte dit vandværk. Find kontaktoplysninger på dit private vandværk på Sønderborg Vandråds hjemmeside.

Vandhane

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.