Det gode liv skal styrkes i Broager

Den 25. september holder Sønderborg Kommune det første borgermøde i Broager om den fremtidige udvikling af byen. Broager er den anden af ni større byer i Sønderborg Kommune, der i løbet af de kommende år vil få en bystrategi.
Opdateret 14.09.2017

Der er i efteråret stor fokus på udvikling i Broager-området. Sønderborg Kommune indleder med et borgermøde i Broager Hallen, Skolevej 5, 6310 Broager d. 25. september kl. 19-21, som vil omhandle udarbejdelse af en bystrategi for Broager og arbejdet med områdeinitiativet i Broager.

Bystrategien er rammen for den fremtidige udvikling af byen og byens identitet i forhold til andre større byer i kommunen. Områdeinitiativet understøtter udviklingstiltag i Broager-området båret af lokal initiativ og lokale kræfter.

Kommunen efterlyser lokal viden
Borgere og interessenter inviteres til at komme med idéer og tanker for udvikling af byen og området. Efter borgermødet etableres et bykontor fra 9. til 11. oktober på adressen Broagerhus, Allegade 4, 6310 Broager, hvor borgere kan komme med deres idéer, bl.a. ved at deltage i workshops. Senere vil der blive inviteret til et opfølgende borgermøde.

- Borgernes lyst til at bidrage er meget vigtig i den proces, vi igangsætter i Broager. De ved bedst, hvordan livet i Broager er, hvilke styrker og udfordringer området har, og hvilke ønsker der er til det fremtidige Broager. Mange har sikkert allerede gjort sig tanker om, hvordan byen kan udvikles, og vi håber, de vil dele deres tanker med os, siger formand for udvalget for kulturel- og regional udvikling i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt.

Har allerede gode erfaringer med processen
Augustenborg var den første af de ni byer, hvor borgerne blev inddraget i strategiprocessen, og dér har interessen været overvældende. Borgerne i Augustenborg har været enormt engagerede, og det førte til mange forslag, initiativer og idéer.

- Borgerne i Broager har i forbindelse med etablering af medborgerhuset i det gamle rådhus vist, at de har et stort engagement i lokalsamfundet. Det engagement, håber vi, bliver mobiliseret også til udvikling af bystrategien. Broager og Broagerland er et ufatteligt naturskønt område med en lang række kvaliteter og store muligheder, siger borgmester i Sønderborg Kommune Erik Lauritzen.